Storpuddel gutten Kato

Kato 3mndKato er født 01.11.2022. Jeg fikk han 23.01.2023. 12 uker gammel. Han er lys aprikos på farge. Men vil trolig bli krem farget som voksen. 

Han har en helt aldeles nydelig pels å klappe på. er som å ta på luft. Det er selvsagt valpe pelsen hans. som voksen vil nok pelsen bli litt annerledes. Men kan ikke erindre at de andre puddlene mine har hatt en så luftig valpepels.

Han var i starten litt engstelig for folk og hunder. Jeg fikk han jo da han var i spøkelses alderen, noe som nok kan ha påvirket angsten hans. ikke den beste tiden å skifte hjem på. 
Så jeg satte inn annonse under kjøp og salg på den lokale gruppen på Facebook og etterlyste folk til miljøtrening av hund. Og fikk en god respons. Fikk trent masse på å hilse på folk og etter hvert traff vi på flere hunder også. Han har blitt mer tillitsfull og har en fin være måte. 

I lek med andre hunder er han litt voldsom. noe som jeg håper vil roe seg litt etter hvert. 

Han er en rolig og herlig valp. Da jeg fikk han 12 uker gammel veide han 7,5 kg. og var 39 cm til skulderen. Som fire måneder er han blitt 14,9 kg. og er blitt 51 cm til skulderen. Det blir spennende å se hvordan denne gutten vil utvikle seg. 

Kato 3 mndHan er selvsikker og ikke en naturlig apportør. Men jeg har jobbet mye med å få opp hans interesse for å sammarbeide og apportering. Nå ser det ut til at treningen begynner å bære frukter. Han begynner å få interesse for sammarbeid og approtering. Veldig bra. Han kan ta ting fra Kaiza og gi det til meg. Han plukker opp ting fra bosset nå for å gi det til meg. En flott måte for han å få kontakt på og skryt. Må bare redusere behovet for å ta ting fra andre og fra å plukke ut ting fra bosset. Men kjempe bra jobbet når en tenker på hvor lite intressert han var i starten. 

Vi brukte litt lenger tid enn normalt på å få hen renslig. Han er ikke helt hundrede prosent renslig enda. per 12.03.2023. Men det regner jeg med kommer seg etter hvert. Det er jo litt mer krevende å bli renslig om vinteren, framfor valper født om våren sommeren. for da er man naturlig mer ute. 

Men han er en skjelden fin fyr. som jeg gleder meg til å se hvordan han blir som voksen. Gleder meg til å få trent og lært han opp.

Han går ganske bra i lag med Kaiza. Bare han ikke er for voldsom for henne i leken sin. Jeg må nå ha han inne mens Kaiza skal på do. for ellers er han for forstyrrende for henne til at hun klarer å gå på do. Men ellers så går det ganske greit.  

Kato har utviklet seg nå til å bli en stor og flott hannhund. Hen er blitt 63 cm til skulderen og  veier 22 kg. 

Kato kommer fra oppdretter Annette Amundsdottir sitt oppdrett. Abros kennel.