Trenings tips

Jeg har utgitt 2 fagbøker om hund, 5 barnebøker og en spennings roman.
For mer informasjon om dette, klikk på denne teksten.

Her finner du tips til trening og stell av hund.

(Tipsene er skrevet i PDF format.
Har du ikke et program som kan les PDF filer kan du få programmet Adobe gratis på denne linken. Adobe .)

Det er ikke lov å kopiere, eller skrive ut tipsene uten min tillatelse.

Klikk på teksten under bildet for å komme inn på trenings tipset.

Her er noen tips for stell av hund. Klikk på teksten under bildet for å se tipset i PDF format.

Under her ser du noen stell av hund tips videoer, klikk på teksten under bildet for å se filmen.

Jeg vil sette pris på om du kan skrive kort hvilke tips du har lest, i kontakt felte under her.
Jeg har ingen mulighet til å se hvor mange som er inne på de forskjellige tipsene, uten at
du forteller meg at du har vert der.
Så for å kunne se om det er noen interesse i å lese dette, er jeg avhengig av at du skriver hva du har lest. Er interessen for liten blir det neppe så mange
flere tips jeg kommer til å sette inn. for det er tidkrevende å skrive og skaffe bilder til trenings tipsene. Ikke vits i å legge så mye arbeid i noe som det er lite interesse for..
Får jeg mange tilbakemeldinger vil jeg nok legge meg litt mer i selen og lage mange flere trenings tips.

Eventuell Ros og ris som jeg mottar vil bli satt inn under her på nettsiden.

  ———————————————

  Meldinger på Ros og Ris skjema som jeg har fått:

  =======================================

  Beathe skrev 11.01.2016

  Heisann:-)
  Ville bare først takke for en flott side! Første gang jeg er her, men finner masse interessant lesing! Du er dyktig og snill med dyrene dine 🙂 Så ønsker jeg bare å komme med en aldri så liten kommentar til klokklipping informasjonen din. Supert skrevet, men kan du være så snill og vurdere å ta med en liten ting på slutten etter tipset med slipemaskinen? Jeg har jobbet en del med negler, menneskenegler vel og merke, men dog. Det er superviktig at man ikke filer lenge på samme negl. Det blir fort varmt! Man kan f.eks ikke file en hel negl i en engang. Det vil være meget vondt for hunden. Vi kjøpte en batteidrevet hundefil til vår skjønning med sorte klør som er skumle å klippe og jeg testet den litt på meg selv. Vi har mye tynnere negler enn hunden men greien med varme i negler er det at når man først kjenner varmen komme så er det for sent. Selv om man slutter å file i det øyeblikket man kjenner varmen så vil det bli sterkere varme før det forsvinner. Det er som om det må «b renne ut». Jeg har blitt filt på av lærlinger og det gjør skikkelig vondt når de bommer på timingen. Våre pelskledde venner trekker kanskje bare til seg poten (eller prøver) og vi mistolker det som nervøsitet e.l. Jeg vil si at med maskin så bør man aldri file mer enn max 4 sekunder sammenhengende før man tar den litt bort, venter noen sekunder og kan file litt videre. Jeg filer litt på alle neglene og går heller et par runder på hver pote 🙂 DU har nok en del erfaring med filing tror jeg, men kanskje leserne bør vite om dette 🙂 Igjen tusen takk for super side. Og for noen skjønne bilder Zanto maler. Det skal jeg tese med min hund også siden jeg maler selv 🙂 Ha en kjempefin dag videre 🙂

  —————————————————————————

  Elin skrev 05.04.2014

  Hei igjen, hadde stor utbytte av dine treningstips til min tidligere hund. Nå har jeg tatt fram bøkene dine og starter med min nye hund Dennis.
  ——————————————————————
  Marit skrev den 29.06.2012

  Her var det veldig mange flotte tips c»,) jeg har vært inne å lest på alle, har lagt siden til i mine favoritter, slik at jg får vist den til mann min etter helgen.

  ——————————————————————

  Karoline skrev den10.03.2012

  Fantastisk at jeg endelig fant en side slik som din, Inspirerende, gøy og lærerikt. Satt i gang med kontakttrening like etter jeg leste dine kontakttrenings tips. Har en valp på 5 mnd, slitt litt med at han ikke ser oss i ansiktet. Nå begynner han å forstå greia med gobitspytting =D Gjerne flere tips, men skal se om jeg får tak på en av bøkene dine. Stå på, ikke slutt å skriv =D Hilsen første gangs eier av hund ( Kongepuddel)

  ——————————————————————

  Cathrine skrev den 19.10.2011

  Hei. Som nybakt storpuddeleier suger jeg til meg så mye informasjon og tips som mulig om denne flotte rasen. Dine sider er virkelig noe av det beste jeg har funnet så langt. Masse flotte bilder og god forklarende tekst.Jeg har lest alle tipsene dine, til og med de om forhudskatarr, selv om jeg har ei tispe 🙂 Ser en litt lengre nede på siden skriver om «tapt apport,apport og tre på ringer» Hvor finner jeg de tipsene? Mulig jeg er dårlig å lete, men klarer ikke å finne de.

  Jeg kom forresten over siden din fordi noen hadde linket til en youtubevideo av hundene dine på Ballangen hundeklubbs Facbookside.

  Nok en gang 1000 takk for at du deler din kunnskap med oss andre!

  Mvh Cathrine

  Svar: Desverre har jeg fjenet de treningstipsene som du refererer til Cathrine. De tispene er i stedet kommet inn i boken Triks med hund.

  Men vil etter hvert vurdere å sette inn andre treningstips her om det skulle være interesse for det.

  Mvh. Torhild
  ——————————————————-
  Marianne skrev den 14.03.2011: www.belivis.com

  BESKJED: Takk for hilsning i gjesteboka! Det var fine artikler du har skrevet. Leste spesielt den om ørestell, siden jeg har en hund som trenger litt ekstra pleie på den biten og det var flere gode tips der 🙂
  —————————————————————-

  Ulva solveig a. Skrev 31.01.2011

  BESKJED: Veldig takknemlig for å finne ein så informativ og lærerik heimeside. Har nokon tips sjølv: Har ein cocker som har nervene langt ute i neglene og til tross for at eg har klippa neglene hennar relativt langt ned i to år så vert det ikkje bedre. Dyrlegen seiar at det ikkje kjem til å endra seg. Klippingg av hennar negler har alltid vore ein kamp. Antageligvis til dels fordi eg har klippt så langt ned at det har vore ubehagelig. Litt av løysinga har blitt å ta ei kosestund og legge henne på rygg i sofaen medan eg masserar labbane hennar med potevoks og ser tv. Når ho er ordentlig avslappa, ho nesten søv og auene hennar har blitt smale strekar så kan eg klippa negler. Det har gjordt at eg no ser ordentlig kva eg held på med.

  Ang kammillete så har eg brukt det i øyrene hennar når dei har blitt litt raude. Det fungerer fint. Er det eit ordentlig problem så må ho sjølvsagt til dyrlegen. Tips om tannstell kjem eg garantert til å ta med meg. Tips om kontakt var kjempeinterresant.

  ——————————————————–

  Bente skrev den 10.05.2010
  Takk! for mye/god og detaljrik informasjon om hundestell;-)
  Fikk det tilsendt av Ida (som er en «rev» på å lese/lete&tipse alt om hund;-)
  Vi skal begge til Anne K og hente hver vår valp om TRE dager!! 😉

  ——————————————————–
  Sissel skrev den 31.12.2009

  Jeg synes du har en interessant hjemmeside med masse fine tips. Så flott at noen vil ta jobben med å dele av sine erfaringer og kunnskap med oss andre. Tusen takk!
  ——————————————————–
  Susse skrev den 26-12- 2009

  (Med hjemmeside www.susse-69.se )
  Hejsan.
  Vilka bra tips du har.. Just nu tränar vi mycket på kontakt. Kommer snart tillbaka till er igen.
  Hälsningar Susse&Sigge
  ——————————————————–

  ???? skrev den 30-07-2009

  Hei, jeg har lest «klipp av klør og poter». Veldig bra tips! Men jeg synes det var litt dumt at du ikke inkluderte at noen hunder også er litt sta når det gjelder potene og klør. Min hund hater å klippe klør. Derfor får vi ikke gjort det så lett, fordi hunden bare trekker til seg potene og går. Dette sliter jeg med, og vet ikke hvordan jeg skal løse problemet. Akuratt nå prøver jeg å venne henne til klosaksa og at vi tar på potene hennes, slik at hun forbinder det med noe behagelig, som godbiter. Har du noen tips?

  (SVAR: Du har ikke gitt meg noen tips om hvem du er, eller noen mulighet til å ta kontakt tilbake for å svare deg. Send meg din meil adresse, så skal jeg skrive et svar. Hilsen Torhild)
  ——————————————————–

  Rune skrev den 09-04-2009
  Fine sider. Har en kongepuddel som jeg klipper selv. Fikk fine tips på din side. Skal lese mer senere 🙂
  ———————————————————

  Torill skrev den 26-02-2009

  Hei. Har skummet gjennom tipsene dine før,og lovet meg selv å komme tilbake til dem.Nå har jeg fordypet meg i «tapt apport,apport,kontakttrening,tre på ringer.Kjempebra! Legger siden din inn under linker hos meg.Du har SÅ mye godt å lære bort til oss andre.

  ———————————————————

  Vigdis skrev den 24-10-2008

  Hei, har lest alle treningstipsene dine om apportering og kontakttrening. Meget instruktivt og godt skrevet! Det gikk opp noen lys for meg under lesingen. Tror jeg har fått mer forståelse av hva jeg skal trene på og i hvilken rekkefølge. Ser at det ikke haster med å begynne med apportering, men vil ha øvelsen «på plass» inne først. Og så skjønte jeg at her er det rom for å trene på enkeltmomenter av øvelsen separat. Det vat en lettelse å forstå det. Det med valg av godbiter og ros, ser jeg at jeg må jobbe med separat, for det er ikke noe matvrak jeg har fått…

  Her har jeg fått mange nyttige tips, hjertelig takk for at du så velvillig vil dele din kunnsdkap med oss på nettet.

  Hilsen fra Vigdis og Filters

  ———————————————————

  Linn skrev den 09-07-2008
  Hei!

  Tusen takk for mange gode tips! Jeg har akkurat begynt å lese om spor og har planer for å begynne med det.
  Det var utrolig godt forklart, så nå skal jeg stikke ut å trene spor!
  Skal senere komme tilbake å lese mer om de andre tipsene.
  ———————————————————

  Torhild skrev den 31-05-2008

  Hei Torhild.
  Tusen takk for alle tips og råd.
  Jeg har nå lest igjennom alt, tror jeg.Kommer tilbake å leser på ny.Her var virkelig gode oppskifter på hvordan de forskjellige ting gjøres. Tydeligt og godt forklart. Et kjempe arbeid, du har lakt ned her.Tusen takk.

  —————————————————–
  Erik skrev den 24-05-2008

  Heisan!
  Fant fram til denne siden via puddelpraten. Flotte tips for meg! Så spesielt på kloklipp og kontakttrening. Gleder meg til innkalling skal bli ferdig. Lykke til videre med siden.

  ———————————————————
  Torgun skrev den 27-04-2008:

  Jeg fikk veldig mye god info her. Forklart på en lett forståelig måte. Takk:)
  ———————————————————
  Nina skrev den 03-04-2008:

  BESKJED: Jeg har læst igen indlæring af tandpuss, klipning af poter (som Tika inte liker), og stell af øre. Tak for meget udførligt information og illustrationer!
  ———————————————————
  Venche Iren, skrev den 30-03-2008:

  BESKJED: Hei Torhild, holder på å lese dine tips, har lest om tannpuss og treningstips om kontakt med hunden. Du skriver veldig bra – lett å forstå. Jeg er imponert over hvor flink du er til å formidle kunnskap videre og hvor flink du er med dine egne hunder!!!
  ———————————————————

  Anette skrev den 13.02.2008

  KJEMPEBRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NÅ SKAL JEG TRENE APPORT !!! BLEI KJEMPEINSPIRERT!

  (du hadde til og med tatt med når bukken lander på høykant, hehe, supert!
  Og dette med å rose/gi belønning for at bukken ligger i munnen, at det
  er stas å holde…dette er bra Torhild, blir helt rørt her, hehe)

  Klem Anette

   2 svar til Trenings tips

   1. Benthe Marion Larsen sier:

    Hei 🙂
    Bare elsker hjemmesiden din og alt du har her. Har så mye glede og nytte av det alt sammen. Håper du fortsetter og vise oss hvordan du gjør ting.

    Mvh
    Benthe

   Legg igjen en kommentar

   Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

   Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.